in , ,

Most confusing question asked to an IAS, if riots break out in the city and your house catches fire, where will you go?

The Civil Services Examination (CSE) is considered one of the toughest exams in India conducted by the Union Public Service Commission. Everyone dreams to clear the Civil Services Exam, but very few are fortunate to crack the exam.

IAS Interview is the most critical part of the IAS Exam process. It can help to get best services and also can be a deterrent in the final selection. IAS Interview is the last and final stage of the coveted civil services examination. After this stage, aspirants are selected for different positions in civil services cadres including the top prize of IAS.

Basically, the IAS preliminary and mains examinations are conducted to test candidates’ academic and general awareness with regards to a diverse range of topics; on the other hand, IAS interviews like any other recruitment test the personality and temperament of the candidate.

Let’s take a look at some of the funny questions being asked in the IAS interview.

QUESTION 1: A killer who was sentenced to death was shown three rooms. The first room is on fire second guns with the killer in the and the third Tiger, who had not eaten for three years. What should he choose?

ANSWER: Room number three, because three years will have died by now hungry, lion.

QUESTION 2: Your house is on fire and at the same time riots are going on in the city, where will you go first?

ANSWER: I will go where law and order situation is disturbed and will inform the fire brigade and police station about the fire.

QUESTION 3: The interviewer ordered a cup of coffee for the candidate. Coffee arrived; kept before the candidate, then he asked what is before you?

ANSWER: “Tea”

QUESTION 4: What is the cost of printing 500 and 2000 notes?

ANSWER: An annual report of the Reserve Bank stated that the price of a 200-rupee note is 2.93, the 500-note note is priced at 2.94 and the 2000-note is 3.54.

QUESTION 5: Who is not born every year?

ANSWER: Person born on 29 February

QUESTION 6:If the hen lays eggs on the borders of India and China, whose egg will it be?

ANSWER: Hen

QUESTION 7: If it took eight men ten hours to build a wall, how long would it take four men to build it?

ANSWER: No time at all as it is already built.

QUESTION 8: How easy it is to weigh a fish?

ANSWER: It has its own scales.

QUESTION 9: A rich house and a poor house are on fire. Which house will the police save first?

ANSWER: Police are not firefighters to extinguish the fire. They will save both the houses simultaneously by calling firemen.

QUESTION 10: Why don’t we feel pain while cutting hair or nails?

ANSWER: We don’t feel pain while cutting our hair or nails because the cells that make them up are dead cells.

Written by Dharam Sikarwar

Writer, historian, and activist Dharam Sikarwar is a very active author The Youth. He writes on national and international issues, environment, politics. He is an avid book reader as well.

Shah Rukh Khan

Even Gauri Khan faced ordeal? Shahrukh asked his Hindu wife to wear Burqa for this reason

IPS Pragya Jain

Gold medalist Pragya cracks UPSC while she was pregnant, becomes IPS